EISP הנה תכנית האצה למיזמים מוקדמים הפועלת ללא מטרות רווח מטעם עמותת בוגרי יחידת 8200 בחיל המודיעין. התכנית הינה מראשוני האקסלרטורים בישראל ונחשבת לתכנית איכותית המקדמת מיזמים מצליחים רבים. אמנם התכנית נושאת את שמה של יחידת העילית מחיל המודיעין אך מיועדת גם ליזמים שאינם יוצאי היחידה.  

מאפיינים מרכזיים של התכנית:

שם התכנית המלא: 8200 EISP.
שנת הקמה: 2011.
קהל היעד: כל קהלי היעד.
משך התכנית: חמישה חודשים.
עלות ההשתתפות: עלות חד פעמית של 1000 ש"ח.
מיקום: דובנוב 7 תל אביב.
תחום התמחות: התכנית מתמקדת במיזמים צעירים מכל תחומי העשייה.
מקימי ומנהלי התוכנית ושיתופי-פעולה: מנהלי התוכנית הינם עורכת דין נטע – לי מאירי, אוריה לין, גיא קצוביץ', נטלי קטייב- בוגרת וחברה בעמותת, בני חקק, תומר מילס, אור רצקין, טניה סטירט, נדב צוקר ואיריס ז'סטובסקי.
• שיתופי-פעולה: התכנית הוקמה ומנוהלת ע"י עמותת בוגריי 8200, הפועלת למען בוגרי היחידה לאחר השחרור. התכנית משתפת פעולה עם גופים גדולים כמו: בנק הפועלים, We Work, AOL, משרדי עו"ד נשיץ ברנדס ואמיר ופרל כהן.
אתר אינטרנט: http://www.eisp.org.il/en/home
• מייל: eisp@8200.org.i

מה כלול בתוכנית?

לב התכנית הוא סדנא (workshop) שבא נחשפים היזמים לכל הכלים שהם זקוקים להם במהלך פיתוח המיזם. היזמים עוברים הדרכות שיווק, ניהול עסקים, משפטים, פיננסיים ועוד מגוון נושאים שיעזרו להם בניהול המיזם לאחר סיום התכנית ולבסוף הדרכה במתחם Google Launchpad המתמקדת בפיתוח המוצר עצמו. בנוסף, לכל אורך הסדנאות עובדים היזמים עם מנטורים אישיים, אשר מייעצים להם כיצד עליהם לפעול בראשית הדרך. היזמים שמשתתפים בתכנית זכאים לשימוש בחלל העבודה של התכנית במתחם We Work  בתל אביב וכן קישור תמידי עם מיזמים ואמצעים מיחידת 8200 דרך התכנית.

                                              שימוש במתחם We Work בתל אביב                                                                                                                      

למי מיועדת התוכנית?

התכנית מיועדת למיזמים בשלבים מוקדמים. ומספקת סדנאות העתידות לעצב את המיזם מהיסוד. למרות שמה של התכנית, התכנית אינה מיועדת רק ליוצאי 8200 אך כמובן שלאלה יהיה יתרונות בקבלה לתכנית בשל הקשרים הרבים שיש לתכנית עם היחידה ועם מותת בוגריי 8200. 

הסבר אודות שלבי התוכנית:

התכנית נמשכת כחמישה חודשים, כשברובם מתקיימת סדנא אחת גדולה. כל שבוע היזמים מקבלים הרצאות וסדנאות בנושא אחר, כאשר בסוף היזמים אמורים לצאת עם מוצר מוחשי. אין לתכנית פרקי זמן קובעים, התכנית מאפשרת זמני עבודה גמישים ומספקת שירותי משרד לכלל היזמים, כאשר הרעיון המנחה הוא התקדמות בשלבי התכנית שתגרור התקדמות בפוטנציאל ובמוחשיותו של המיזם.

מה מייחד את התכנית הזאת מתוכניות אחרות?

התכנית יוצאת דופן משאר תכנית האקסלרטורים בישראל בכך שהיא נמצאת בקשר ישיר עם עמותת בוגרי 8200 ומספקת מעטפת של היחידה לכלל המיזמים המשתתפים. הקשר הזה מתבטא גם בהון אנושי רחב ואיכותי וגם במשקיעים רבים שמעוניינים להשקיע במיזמים יוצאי יחידת 8200. דבר נוסף שמייחד את התכנית הוא שהיא ללא מטרות רווח, שכן היא פועלת מטעם עמותת בוגרי 8200 שהינה מלכ"ר ולכן מפתחת את המיזמים מתוך רצון טוב ומחשבה קדימה.

יתרונות וחסרונות של התוכנית לעומת תוכניות אחרות?

אחד מהיתרונות הגדולים של התכנית הוא שהיא אינה לוקחת תגמולים במיזם ברמת המניות וזכויות עתידיות, בניגוד לתכנית האצה אחרות. יתרון נוסף הינו הקשר הישיר שיש לתכנית עם יחידת 8200, הפרט הזה מעניק חשיבות רבה לתכנית שכן היא יכולה לקשר בין מיזמים שונים, יזמים שונים וליצור שיתופי פעולה ולפתוח דלתות שמיוחדות ליזמים יוצאי יחידת 8200.  מאפשרת יצירת קשר ומציאת עובדים בצורה מהירה וקלה, כמו כן כמובן שגם היא מאפשרת מציאת שותפים פוטנציאלים שיכולים למנף ברמה הטכנית את המיזם. כך שזהו יתרון נפלא ליזמים שאינם באים מרקע טכנולוגי. עם זאת חשוב לציין שלתכנית דמי ההשתתפות על סך 1000 שקלים. אלה דמי השתתפות חד פעמיים שמטרתם לכסות את הוצאות התכנית והמסלול. 

דוגמאות לבוגרי התכנית/הישגים:

כאמור התכנית מתגאה במיזמים רבים שהיא ליוותה בעבר וכיום מצליחים להתקיים בשוק הישראלי, מבין כלל בוגרי התכנית ניתן למצוא מיזמים כמו:

Lacoon Security, NextPeer, Keeperz, Desti, Zuznow, Carambola, PQEyewear Evolero, Yeloha, Navin.

תכנית EISP היא אחת מתכניות ההאצה המוכרות בישראל, היא מפתחת מיזמים רבים ועובדת עם נותני שירות מוכרים ואיכותיים. מלבד זאת, הקשר עם יחידת 8200 מעניק  אופציה עבור מיזמים צעירים, ובמיוחד מיזמים שלא צמחו או שירתו ביחידות טכנולוגיות, להנות מהשם וההטבות שיש למיזמים שיוצאים מיחידות אלו.