המאיץ של מיקרוסופט ונצ'רס בתל אביב נחשב לאחד המאיצים הגדולים בישראל. המאיץ הינו חלק מרשת המאיצים הצומחת של מיקרוסופט הפועלת כיום ב – 6 אתרי מפתח בעולם. מדובר ביוזמה גלובאלית שנועדה להעצים יזמים ברחבי העולם בדרכם לבנות חברות מצליחות.
מאפיינים מרכזיים של התכנית:
- שם התכנית המלא: Microsoft Ventures Accelerators
- שנת הקמה: 2012.
- קהל היעד: סטארטאפים בשלב בוגר יותר במחזור החיים, בעלי טכנולוגיה מוכחת ומעמד בשוק.
- משך התכנית: ארבעה חודשים.
- עלות השתתפות: מיקרוסופט אינה לוקחת מהיזמים דמי השתתפות או אחוזים מהחברה.
- מיקום/כתובת: אבן גבירול 30, תל אביב.
- תחום התמחות: טכנולוגיות ענן וביג דאטה.
- מקימי ומנהלי התכנית: מייסדי המאיץ – צחי וייספלד, דירקטור בכיר לאסטרטגיה ופיתוח עסקי במיקרוסופט ומנהל תכנית המאיצים העולמית. יורם יעקובי, מנכ"ל הטכנולוגיות במרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט ישראל. מנהלי התכנית – אמיר פנחס מנהל ההשקעות של מיקרוסופט ונצ'רס ב- EMEA. נבות וולק מנכ"ל המאיץ. בנוסף, המאיץ משתף פעולה עם ספקית שירותי הענן Akamai וקרן ההון סיכוןןן JVP, חברת BD (Becton Dickinson and Company), חברה גלובלית מובילה בתחום טכנולוגיות הרפואה וכן משקיע המדיקל האמריקאי Healthbox.
- אתר אינטרנט: https://www.microsoftaccelerator.com/locations/telaviv
-
יצירת קשר:
מה כלול בתוכנית?
במסגרת תכנית ההאצה עובדות החברות על פיתוח בסיס לקוחות, פיתוח קנה המידה של הפעילות (Scale) ופיתוח היכולת לגייס הון ממשקיעים על ידי הצגה נכונה של החברה. התכנית מתקיימת בסביבת העבודה המתקדמת מסוגה וכוללת גישה ורישוי למוצרי מיקרוסופט ופלטפורמות הענן של מיקרוסופט, Azura ושירותים נוספים. כמו כן, התכנית מעניקה ליזמים הדרכה וליווי של למעלה מ-100 מנטורים מבכירי ההיי-טק והמגזר העסקי. כמו כן בעזרת גישה ללקוחות ושותפים אסטרטגיים בעולם מסייעת לסטארטאפים לבצע קפיצת מדרגה מהירה לשוק העולמי.
למי מיועדת התוכנית?
המאיץ של מיקרוסופט ונצ'רס פונה לחברות סטארט-אפ בוגרות שעברו את שלב פיתוח המוצר הראשוני ומתמקדות בתהליכי פיתוח עסקי וצמיחה. התכנית מיועדת לחברות המפתחות פתרונות ממוקדי תוכנה כאשר המיקוד הוא סביב טכנולוגיות ענן וביג דאטה. כדי להתקבל לתוכנית נדרשים אנשי החברות לעבור מבחני אישיות ולהוכיח יכולת עבודה בצוות. כמו כן, ישנה ועדה הבוחנת את הרעיון המרכזי מאחורי החברה על בסיס פרמטרים שונים ואת יכולתה של החברה להפוך לחברה גדולה.
הסבר אודות שלבי התוכנית:
תכנית ההאצה נמשכת 4 חודשים ומתקיימת במרכז המחקר והפיתוח של מיקרוסופט בישראל הנמצא בהרצליה. כל מיזם מקבל מקום עבודה במרחב פתוח כאשר התכנית מותאמת לצרכיו, לשלב בו הוא נמצא ובהתאם לאופי הבוגר של החברה.
בשבוע הראשון של התוכנית היזמים נפגשים עם קבוצת המנטורים ועליהם להחליט עם מי הם מעוניינים לעבוד. כל מיזם מקבל מנטור צמוד שמלווה את הצוות לכל אורך הדרך ויחד הם בונים את האסטרטגיה לפיתוח המיזם. העבודה בצוותים היא לרוב עצמאית ואין תכנית מוגדרת שלפיה כולם עובדים. פעם בשבוע מתקיימת פגישה עם מנהל התוכנית בה דנים על ההתקדמות וצרכי המיזם, ומדי פעם מתקיימים מפגשים עם מומחים מתחומים שונים שעוזרים בדברים נקודתיים.
בסוף התוכנית, צפויים הצוותים המשתתפים להציג את הסטארטאפים שלהם במסגרת שני אירועי Demo Day, האחד שיערך במטה החברה בהרצליה והשני שיערך במטה החברה, ברדמונד שבוושינגטון, ארצות הברית.
מה מייחד את התכנית הזאת מתוכניות אחרות?
ייחודה של התכנית בכך שמיקרוסופט משמשת כשותף אסטרטגי לסטארטאפים (ולא משקיע) ומשתמשת בכלים, הידע והקשרים הייחודיים של החברה על מנת להעניק ליזמים יתרון תחרותי משמעותי. בתמורה, מיקרוסופט נהנית מחשיפה מתמדת לחדשנות, טרנדים וטכנולוגיות מתפתחות ומחזקת את קשריה עם האקו סיסטם היזמי.
יתרונות וחסרונות של התוכנית לעומת תוכניות אחרות:
אחד היתרונות הבולטים בתוכנית הינה שאין היא כרוכה בוויתור על אחוזי בעלות מצד החברות והיא רק מהווה מרכז של העברת ידע לחברות החממה. בנוסף, התכנית מעניקה גישה חסרת תקדים ללקוחות ומשקיעים מרחבי העולם ובכך מאפשרת לסטארט-אפים לקבל פידבקים ולבחון את הפתרונות שלהם במקומות אסטרטגיים במיוחד. כך למשל, חברת קיטלוקייט חתמה על הסכם עם ענקית הקמעונות Sears Holdings שבמסגרתו הטכנולוגיה של קיטלוקייט תוטמע באפליקציית Shop your Way אשר משרתת מיליוני לקוחות. עם זאת, חסרון מהותי הוא העובדה כי הכניסה לתכנית מוגבלת לסטארטאפים מתקדמים ועל פי דעת המשתתפים השלב האידיאלי לכניסה לתוכנית הוא בשלבים המוקדמים.
דוגמאות לבוגרי התכנית/הישגים:
תכנית האצה פועלת בשני מחזורים בשנה משנת 2012, כאשר המחזור העשירי החל במרץ 2017, והמחזור הבא יחל באוקטובר 2017. התכנית אף זכתה בפרס תכנית היזמות של השנה מטעם גיקטיים במשך שנתיים ברציפות (2014 ו- 2015). בנוסף, שיעור גיוס ההון במאיץ של מיקרוסופט בישראל נחשב לגבוה מאוד. כך, ב-9 המחזורים שהתקיימו עד היום השתתפו 95 חברות, כאשר 81% מהן גייסו 2.4 מיליון דולר בממוצע, במהלך התכנית או זמן קצר לאחר סיומה. כמו-כן, שלוש חברות בוגרות התכנית כבר עשו אקזיט: Kitlocate נמכרה ל-Yandex ,Appixia נמכרה ל-Wix ו-Conferplace נמכרה ל-Media Group.
קרדיט: www.microsoftrnd.co.il
תוכנית ההאצה של מיקרוסופט ונצ'רס כוללת את כל ההיבטים והמרכיבים הדרושים לבניית חברה חזקה ויציבה: החל מהדרכה וקואצ'ינג למנכ"ל, דרך פיתוח תרבות ארגונית וגיוס צוות, גיוס לקוחות מואץ ועד בניית מותג ופיתוח תכנית שיווק. התכנית מתאימה לסטארטאפים בשלבים מתקדמים יותר, שעברו את שלב פיתוח המוצר הראשוני ומתמקדים בתהליכי פיתוח עסקי וצמיחה והיא נועדה להעביר אותם לשלב הבא במחזור חייהם תוך הכשרתם לשוק העולמי. זהו למעשה השלב שבו מתרחש המעבר מחשיבה מקומית בקנה מידה קטן, לחשיבה בקנה מידה של דומיננטיות כלל-עולמית. זהו גם התחום שבו מיקרוסופט יכולה לספק ערך מוסף משמעותי, בשל מעמדה כחברת טכנולוגיה גלובלית מובילה.