המאיץ [Com.unity] הינו מאיץ ייחודי המספק לכ-30-40 סטודנטים (המחולקים לקבוצות של 3-4) פלטפורמה לפיתוח אב טיפוס העונה על צורך חברתי גלובלי. המאיץ מקיים תחרות בין הקבוצות, במסגרתה כל קבוצה בונה מוצר בליווי מנטור ומתמודדת על פרס כספי. 

מאפיינים מרכזיים של התכנית:

שם התכנית המלא: Com.unity
שנת הקמת התכנית: 2014
• קהל היעד: סטודנטים הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה.
משך התכנית: שישה שבועות.
עלות ההשתתפות: ללא עלות, בתוספת התחייבות למתן אחוזים/ מניות /אופציות בתמורה להשתתפות.
מיקום/כתובת: המרכז הבינתחומי הרצליה – רחוב כנפי נשרים פינת נתן אלתרמן, הרצליה.
תחום התמחות: פתרונות טכלונוגיים לאתגרים חברתיים גלובליים. 
מקימי ומנהלי התכנית: אסף אלוביק, דויד סידון, ונופר אלברק. בנוסף, שיתופי פעולה עם מגוון חברות כגון: Kimberly-Clark, IBM, PWC, Intel (לרשימה המלאה יש לפנות לאתר).
אתר האינטרנט: Com.unity 
כתובת המייל: contact@com-unity.in

מה כלול בתוכנית?

התוכנית מציעה מעטפת של גורמים מקצועיים לשירות המשתתפים, כשבעזרתם יפתחו מוצר ולבסוף יתחרו על מענק כספי של עד 40 אלף ש"ח. לכל קבוצה מתלווה מנטור מהתעשייה הטכנולוגית המייעץ ומתדרך את הקבוצה לאורך התחרות. בנוסף, המשתתפים מלווים ע"י הקליניקה להנגשת המשפט לסטארט-אפים בבנתחומי הרצליה, אשר מציעה ייעוץ משפטי במידת הצורך. כמו כן, ישנו ליווי עסקי של נותני החסות אשר יכולים להביע עניין במוצר (לרכוש/להשקיע במוצר בסוף התוכנית באישור היזמים). 

למי מיועדת התוכנית?

סטודנטים לתואר ראשון/שני ממוסדות להשכלה גבוהה, או סטודנטים בעלי ידע ו/או ניסיון בפיתוח מוצרים טכנולוגיים (למשל: במסלול לימודי טכנולוגי/עיצוב).

הסבר אודות שלבי התוכנית:

התוכנית נפרסת לאורך תקופה של 6 שבועות כמפורט להלן:

1) אירוע פתיחה- טקס הצגת התוכנית בנוכחות מנהלי הפרויקט, המשתתפים ונותני החסות.
2) האקתון- יומיים רצופים של בניית אב טיפוס ע"י הקבוצה בליווי המנטורים.
3) יום סדנאות (בגוגל קמפוס)- מגוון הרצאות מאנשי מפתח בתעשיה.
4) סדנת פיץ'- המשתתפים מגיעים מוכנים עם מצגת ופיץ' (הצגה ממוקדת של הרעיון, הבעיה שהוא פותר, ודרכי היישום) שהם עתידיים להציג בטקס סיום. במסגרת הסדנה הקבוצות מקבלות פידבק ע"י גורם מקצועי. 
5) הצגת הפרויקטים- כל קבוצה מקימה דוכן משלה בו תציג את המוצר למוזמנים השונים. 
6) טקס סיום התחרות- הטקס מתחלק לשני חלקים: תחילה, הקבוצות מציגות את המוצר שלהם לפאנל השופטים (אחד על אחד). לאחר מכן הקבוצות עוברות להצגה אל מול קהל המוזמנים באולם. לאחר ההצגה, השופטים מתכנסים להתדיין ומודיעים בנוכחות הקהל מי הם זוכי התחרות. 

מה מייחד את התכנית הזאת מתוכניות אחרות?

התוכנית מבצעת אינטגרציה בין מימוש פוטנציאל טכנולוגי, תוך סיוע במציאת פתרונות הולמים, לאתגרים חברתיים. בנוסף, התוכנית שמה לנגד עיניה את חשיבות הבידול במשתתפי התוכנית מבחינת ניסיונם בתחום הטכנולוגי (חלקם עם ניסיון רב וחלקם ללא ניסיון כלל) על מנת לאפשר הזדמנות זו למגוון רחב של סטודנטים. 

יתרונות וחסרונות של התוכנית לעומת תוכניות אחרות:

היתרון העיקרי של התכנית טמון בעובדה שמשתתפיה הם בעלי 100% מזכויות היוצרים של המוצר על אף שנוצר במסגרתה. בנוסף ,ישנה חשיפה של נותני חסות ומנטורים למוצרים, כך התכנית משמשת כפלטפורמה ייחודית ליצירת נטוורקינג, קבלת הצעות עבודה ויצירת קשרים אישיים. החסרון של התכנית ביחס לתכניות אחרות היא באחוז הקבלה לתוכנית, העומד כיום על כ-7% ונובע מהביקוש הגבוה שיש בקרב הסטודנטים.  

דוגמאות לבוגרי התכנית/הישגים:

התוכנית חדשה יחסית ועד כה התקיימו שני מחזורים (2015, 2016). התוכנית ידוע בבניית בסיס להמשך התפחות הקבוצות המשתתפות. PHYSIKAL, המיזם שניצח במחזור האחרון, פיתח מכשיר בריאותי לביש ונייד המשמש ככלי לשיקום פיזי. בזכות הגיבוי שקיבלה, הקימה הקבוצה מיזם נוסף בתחום התחבורה השיתופית (JOYRIDES), שהצליח לגייס מימון של 100 אלף ₪. כיום, חלק מהקבוצה המשיכה כצוות והתקבלה לאקסלרטור המוביל בארה"ב (Y COMBINATOR).

Hard Work Paying off: מקום ראשון בטקס סיום מחזור 2015-2016

 

התמונה מאתר COM.UNITY

 

 תוכנית Com.unity מאפשרת התפתחות אישית בתחום הטכנולוגי תוך סיוע לחברה במציאת פתרונות לאתגרים גלובליים. התוכנית מנתבת את המשתתפים לתחום של עזרה לזולת תוך ניצול הפוטנציאל הטכנולוגי הגלום בפעולה זו. המשתתפים בונים לעצמם בסיס חזק להשתלבות בתעשייה הטכנולוגית ורוקמים קשרים עתידיים שיכולים לעמוד לרשותם. המחזור הבא יפתח בחודשי אוגוסט/ספטמבר 2017, ניתן להתעדכן באופן שוטף באתר ובעמוד הפייסבוק הראשי.