המאיץ קמאטק מספק תמיכה וליווי ייחודיים למיזמים מן המגזר החרדי. המאיץ מתבסס על מודל ייחודי שפותח ונתמך על ידי דמויות בולטות בתעשיית ההייטק בישראל, שכל מטרתו לקדם את האוכלוסייה החרדית בתעשיית היי-טק.

מאפיינים מרכזיים של התכנית:

שם התכנית המלא: Kamatech accelerator.
שנת הקמה: 2015.
קהל היעד: יזמיות ויזמים מן המגזר החרדי.
משך התכנית: שלושה וחצי חודשים.
עלות ההשתתפות: שירותי התכנית ניתנים בחינם.
כתובת: רחוב כנרת 8, בני-ברק.
תחום התמחות: התכנית אינה מתמקדת בתחום ספציפי.
מקימי ומנהלי התכנית ושיתופי-פעולה: משה פרידמן- מנכ"ל התכנית, זיקה אב צוק סמנכ"לית סיסקו ישראל ובתמיכתו של ד"ר יוסי ורדי המשמש כיו"ר המועצה המייעצת. בנוסף, קיימים שיתופי פעולה עם WIX, מייקרוסופט, גוגל, פייסבוק ועוד. 
אתר אינטרנט: http://kamatechaccelerator.org.
מייל/טלפון:  info@kamatech.org.il / 03-9102696.

מה כלול בתוכנית?

תחילה, כל מיזם מקבל מענק חד פעמי בסך 20,000 ₪. בנוסף, התכנית מעניקה ליווי משפטי ופיננסי ממיטב עורכי הדין ורואי החשבון בישראל – משרדי עורכי הדין מיתר וגרוס ופירמת רואי החשבון PWC. כמו כן, ניתן ליווי צמוד של מנטור אישי מבכירי תעשיית ההייטק בישראל, ואף אפשרות להיוועץ עם מנטורים נוספים מתחומים שונים.
לכל מיזם מוצמד משרד בתוך חברת סטארט-אפ גדולה ומצליחה ובו ניתן להיוועץ עם עובדיה ואף לשתף עימם פעולה.
התכנית מסייעת למיזמים בגיוס עובדים ומשקיעים. זאת, דרך שיתוף פעולה עם חברות וקרנות הון סיכון. כמו כן, התכנית מספקת תמיכה טכנולוגית למיזמים דרך מתן גישה לצוותי פיתוח פרויקטים במידת הצורך.      

למי מיועדת התוכנית?

לתכנית מתקבלים בין 6-8 מיזמים ללא דרישה ספציפית לתחום עיסוקו של המיזם. לתכנית זו אין תנאי קבלה, פרט לתנאי שלפחות אחד מהיזמים יהיה חרדי. כל מיזם נבחן בצורה פרטנית ע"י וועדה ואין דרישה לשלב התקדמות ספציפי.
המיזמים שמתקבלים לתכנית מחויבים להתנדב ולעזור למיזמים שיהיו במחזורים הבאים.

הסבר אודות שלבי התוכנית:

משך התכנית הינו שלושה וחצי חודשים. התכנית נעשית בצורה אינדיבידואלית ברובה ובה כל מיזם עובד מהמשרד שקיבל ונעזר בשירותים השונים המתקבלים מן התכנית. אחת לשבוע או שבועיים מתקיימות הרצאות לכלל המיזמים המשתתפים בתכנית. בסוף התכנית נערך Demo Day, מעין כנס גדול שבו מציגים המיזמים שהשתתפו בתכנית את המיזם בפני בכירי המשקיעים בישראל.
בנוסף לכך, מתקיימים שני ימי Demo Day בחו"ל, בניו יורק ובסיליקון ואלי, על חשבון התכנית, שבו המיזמים מציגים את המיזם שלהם בפני משקיעים ואילי הון יהודים.

מה מייחד את התכנית הזאת מתוכניות אחרות?

הייחוד המרכזי של התכנית הוא מתן פלטפורמה למגזר החרדי להשתלב בתחום ההייטק בישראל. לצורך הגשמת מטרה זו, התכנית מאפשרת לכל מיזם אשר מעורב בו יזם חרדי להגיש את מועמדותו ואין זה משנה באיזה שלב נמצא המיזם.

יתרונות וחסרונות של התוכנית לעומת תוכניות אחרות:

יתרונות התכנית- המיזמים המשתתפים בתכנית אינם צריכים להעניק אחוזים מהמיזם  לטובת התכנית. בנוסף, התכנית פועלת בצורה נרחבת על מנת לקשר את המיזמים שהתקבלו לתכנית עם משקיעים בארץ ובעולם. לפני כשנה הוקם מועדון אנג'לים חדש הנקרא 12 האנג'לים, שמטרתו לבצע השקעות של עשרות אלפי דולרים במיזמים המשתתפים בתכנית. בין המשקיעים ניתן למצוא את דב מורן, חמי פרס ועדי סופר תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל.
חסרונות התכנית- אחוז הקבלה לתכנית יחסית נמוך, במחזור האחרון הגישו 600 מיזמים את מועמדותם ורק 8 התקבלו לתכנית. בנוסף, קיימת דרישה לחובת נגישות למרכז הארץ למשתתפים בתכנית, דבר היכול להקשות על יזמים המגיעים מאזורים מרוחקים.

דוגמאות לבוגרי התכנית/הישגים:

לתכנית זו היו עד כה 2 מחזורים. במחזור האחרון 7 מתוך 8 המיזמים שהשתתפו בתכנית גייסו הון ראשוני, עם ממוצע של 1.2 מיליון דולר למיזם. בין בוגרי התכנית ניתן למצוא את pojo.me, מערכת מהירה לבניית אתרים על בסיס שירותי ענן וורדפרס עם כ- 35,070 לקוחות (נכון למועד כתיבת המאמר).

מהות התכנית היא בעיקרה, מתן פלטפורמה ליזם החרדי וקידומו בעולם הסטארט-אפים בישראל. תכנית זו מתאימה לכל יזם המגיע מהמגזר החרדי המעוניין להשתלב בעולם הסטארט-אפים ובעל רעיון חדשני או מיזם פועל. התכנית מספקת שירותי ייעוץ ופיתוח מהמתקדמים בשוק, דרך מתן תמיכה משפטית, פיננסית וטכנולוגית לכל מיזם הנבחר להשתתף בתכנית.